Workshop tijdens internationale vrouwendag

Ik heb op 8 maart 2015 een workshop mogen verzorgen tijdens de Internationale vrouwendag in de Bibliotheek Enschede voor de organisatie: SIVE. Het thema was: ‘Brains & Beauty’. ’s Middags heb ik een voordracht gegeven over dit thema.

Tijdens de workshop gedicht schrijven was het thema; ‘Brains or beauty’. Heb jij als vrouw last gehad van je brains en kan brains en beauty samengaan? Na een korte introductie en interactie met alle vrouwen over hoe een gedicht geschreven kan worden werd het gedicht geschreven. De gedichten werden aan elkaar voorgedragen en de na een uitvoerige interactie gingen de vrouwen geïnspireerd naar huis. Ik heb deze workshop als zeer prettig ervaren.

Wat ik vooral heb willen meegeven is dat je als vrouw al genoeg op je pad krijgt waar je mee moet leren omgaan. Laten wij elkaar steunen in plaats van het elkaar lastig te maken. Niet naar elkaar wijzen omdat ze dikker is, dunner is, te groot of te klein. Ik zou zo wensen dat dat meer zou gebeuren. Weg met al dat geroddel en jaloezie maar leer juist van elkaar; gun elkaar de ruimte voor eigen ontwikkeling en wees trots op elkaar. Juist daarin valt nog heel veel te verbeteren.

Als het bovenstaande u aanspreekt en u wilt uw vrouwelijke collega’s inspireren neem dan vrijblijvend contact op met mij voor een workshop op maat!