Ik heb een eigen bedrijf opgezet dat Danielle Inspireert heet. Ik wil mensen inspireren om meer bewustwording te gaan krijgen. Daarnaast om meer wederzijds respect en begrip te creëren ten opzichte van elkaar, ongeacht de huidskleur of het geloof. Ik geloof in de kracht van het communiceren met elkaar. Te leven met visie en hoop en niet vanuit angst of denken vanuit beperkende kaders.

Ik heb me altijd erg geïnteresseerd in mensen en vraagstukken daarover.

Bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik mijn talent inzetten om mensen te verbinden met elkaar?
  • Waarom worden sommige beslissingen genomen?
  • Hoe zorg je ervoor dat mensen bewust worden van de kwetsbaarheid van de aarde?
  • Maakt een arme jeugd ook dat je minder toekomstkansen zult hebben?
  • Wat is het gevaar van de toenemende technologische ontwikkelingen voor de sociale omgangsvormen?
  • Ontstaat discriminatie door pure haat of vooral door eigen onzekerheid voor het onbekende?

 

Al jaren schrijf ik gedichten en filosofische teksten. In november 2014 is mijn eerste dichtbundel verschenen met de titel: ‘Schrijvende gedichten’.  Ik hoop dat het mensen zal inspireren om bewuster te leven en het geluk te zien in alledaagse dingen.

Wellicht een idee voor een origineel cadeau aan een dierbaar iemand die u wilt inspireren.

Een belangrijk thema hierbij is bewustzijn. Ik zie om me heen dat veel beslissingen op de automatische piloot worden genomen. De intuïtie wordt vaak genegeerd terwijl je diep van binnen uitstekend weet wat wel en niet goed voor je is. De samenleving is vooral gericht op de ratio. Wat je van binnen voelt is daarbij vaak van ondergeschikt belang. Dit kan maken dat er jarenlang keuzes worden gemaakt die verstandelijk uitstekend te beredeneren zijn maar die je desalniettemin ontzettend ongelukkig maken. Door daar bewust van te zijn kun je situaties al veranderen. Al is het alléén maar de manier waarop je naar de situatie kijkt. Ik hoop dat mijn gedichten en teksten daar aan kunnen bijdragen.

Hier kunt u hem bestellen!

Ik ben daarnaast oprichter en adviseur/ambassadeur van Stichting Buddiez. Na 5 jaar heb ik het voorzitterschap overgedragen aan een geweldige opvolger zodat ik zeker weet dat de stichting op dezelfde wijze professioneel zal doorgaan. 

Stichting Buddiez is bedoeld voor eenzame kinderen/jongeren. Dit kan gebeuren door ziekte/beperking maar ook doordat je geen aansluiting vindt met de kinderen in je klas. Je kunt ook doordat je naar speciaal onderwijs gaat te ver weg wonen van de kinderen uit je klas.

Daarnaast is de stichting er ook voor geweldige kinderen/jongeren die echt vinden dat een ander kind niet eenzaam mag zijn!  Vanuit Stichting Buddiez organiseren we maandelijks leuke activiteiten waar je naartoe kan gaan. Daarnaast koppelen wij onder professionele begeleiding buddy’s aan elkaar.

www.buddiez.nl

 

Zie hier het concept in de video die ik presenteer!

Mensen verbinden is hetgeen mij drijft. Niet te denken vanuit restricties maar te denken vanuit mede-menselijkheid.
Juist culturen en andere inzichten gebruiken om elkaar te verrijken.